top of page

Saturnus ilk kez Türkiye’de


Dünyaca ünlü Danimarkalı doom metal grubu Saturnus, 4 Mart Cumartesi günü Ataşehir’deki Milyon Performance Hall İstanbul’da sahne alacak.

Danimarka'da 1991 yılında kurulan ve doom metalde unutulmayacak parçalara imza atan Saturnus, Avrupa turnesi kapsamında ilk kez Türkiye’de konser verecek. Doom metalin dünyaca ünlü temsilcisi, 4 Mart Cumartesi günü Ataşehir’deki Milyon Performance Hall İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak.

1991 yılında Thomas A.G. Jensen’ın Brian Hansen ile birlikte kurduğu Saturnus, 1996’da “Paradise Belongs to You” adlı ilk albümünü yayınladı. 1997’nin Haziran ayında Roskilde Festival’de sahne alan ve bu performansıyla büyük ses getiren grup, 2000 yılında ikinci albümü “Martyre” ile başarısını devam ettirdi. Saturnus, bu albümde Metallica’nın “Ride the Lightning”, “Master of Puppets” ve “...And Justice for all” albümlerinin prodüktörü Flemming Rasmussen ile birlikte çalıştı. 2006’da üçüncü stüdyo albümü “Veronika Decides to Die”ı piyasaya süren grup, 2012’de tekrar Flemming Ramussen ile “Saturn In Ascension” adlı albümü dinleyiciyle buluşturdu.


Comments


En Son Eklenenler

bottom of page